Slovenija
8446 ogledov

Prihaja pravo jesensko deževje

Deževni jesenski dan
Udeleženci ljubljanskega maratona te napovedi ne bodo veseli. Kakšen bo vikend?

Vremenoslovci za danes popoldne napovedujen pretežno jasno vreme. "Na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal jugozahodnik," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija."

Jutri bo sončno, na severu in severovzhodu občasno pretežno oblačno. "Predvsem v Prekmurju bo lahko popoldne ali zvečer padla kakšna kaplja dežja," napovedujejo pri Arsu. "Čez dan se bo krepil severovzhodni do severozahodni veter, ki bo močnejši zlasti v višjih legah severovzhodne in severne Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija."

V četrtek prve kapljice

V četrtek dopoldne se bo pooblačilo v večjem delu Primorske, predvsem ponekod v Posočju bo občasno rahlo deževalo. "Drugod bo sončno, le zjutraj in deloma dopoldne na severovzhodu še pretežno oblačno," napovedujejo pri Arsu. "Zapihal bo jugozahodnik. V petek bo v vzhodni polovici države sončno, drugod pretežno oblačno. Na zahodu bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad zahodnim Sredozemljem ter nad območjem Alp in srednje Evrope bo območje nizkega zračnega tlaka z južnim in jugozahodnim vetrom, s katerim bo k nam pritekal topel in vlažen zrak. Vremenska fronta se bo do ponedeljka zadrževala zahodneje od nas, s ponedeljka na torek pa nas bo prešla. Za njo se bo nad jugovzhodno in vzhodno Evropo zgradilo območje visokega zračnega tlaka, prehodno se bo nekoliko ohladilo.

Od sobote do torka bo prevladovalo oblačno vreme s pogostim dežjem, ki ga bo največ na severozahodu države. Sprva bo razmeroma toplo, predvidoma od torka naprej pa nekoliko hladneje. V sredo in četrtek bodo padavine manj verjetne.

Sneg do 1500 metrov

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno napoved, piše, da je pred nami večje jesensko deževje. "Do torka, 30. oktobra kaže že okoli 500 milimetrov padavin, največ na zahodu," pišejo pri Ciklon.si. "Proti koncu padavin nas bo dosegla atlantska dolina, nekoliko se bo ohladilo, snežilo pa bo verjetno tudi v sredogorju do nadmorske višine 1500 metrov."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3