Slovenija
61 ogledov

Prihaja račun za Tenetiše

Nove cene odlaganja komunalnih odpadkov bodo veljale šest mesecev, in sicer od 1 Žurnal24 main
Odlaganje odpadkov se bo desetkrat podražilo.

Cene odlaganja komunalnih odpadkov se bodo v Mestni občini Kranj desetkrat povečale. Občinski svetniki so namreč včeraj potrdili predlog dviga cen občinske uprave, ki je usklajen s kranjsko komunalo. Dvig cen je potrdila tudi Občina Naklo.

Glavni razlog za podražitev naj bi bilo zaprtje deponije v Tenetišah. Gorenjske občine lahko na Mali Mežakli odlagajo le polovico odpadkov, druge pa vozijo v Logatec, kjer plačujejo višja jamstva za odlaganje. Deponija Logatec namreč ni opredeljena kot regijska.

 

Samo odlaganje

Podražitev. Za gospodinjstva naj bi se v povprečju odlaganje smeti podražilo trikrat. Komunala pa ne draži zbiranja in odvoza odpadkov.

Subvencioniranje cene
Za gospodinjstva naj bi se omenjena storitev podražila na 8,5 evra za liter, za poslovno dejavnost pa za 1,58 evra na odvoz 80-litrskega zabojnika in skoraj za 22 evrov za 1.100-litrski zabojnik. Ob tem so predstavniki občinske uprave predlagali, naj se polovica dviga cen v letošnjem letu subvencionira iz občinskega proračuna.

Sicer pa končne cene odvoza odpadkov, ki bodo objavljene tudi na spletnih straneh kranjske komunale, vključujejo ceno prevoza odpadkov na drugo odlagališče, okoljske dajatve in finančno jamstvo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.