Slovenija
18 ogledov

Prihaja slovensko motorno enokolo

Aleksander Polutnik je z EniCyclom očaral ocenjevalce spletne Five TV, čez pribl Žurnal24 main
Čez približno mesec naj bi na trg prišel EniCycle, elektronsko enokolo na električni pogon, ki ga je zasnoval slovenski inovator Aleksander Polutnik.

Prvi prototip EniCycla je Polutnik predstavil pred dobrim letom in zanj na 36. ženevski razstavi inovacij dobil zlato medaljo. Pred kratkim so ga odkrili tudi na spletni strani likeCool.com, ki predstavlja nove izdelke, in ga ocenili kot zelo zanimivo iznajdbo.

Polutnik sicer pravi, da je pozornost prišla nekoliko prezgodaj, saj naj bi te dni uresničil napoved s svoje spletne strani in čez približno mesec začel serijsko proizvodnjo svojega električnega enokolesa. Po njegovih besedah bo prodaja potekala prek spleta, nova je tudi zasnova.

"Kar vidite na slikah, je že precej zastarel prototip, zdaj je že precej izboljšan, nov je motor, baterija bo litijeva, izboljšane so tudi njegove zmogljivosti," je povedal avtor EniCycla, ki drugače ostaja precej skrivnosten. "Dokler ne bomo pripravljeni na prodajo, ne bi želel razkrivati podrobnosti," trdi. Skriva tudi podatek, koliko evrskih stotakov bo treba odšteti za zabavo na enem kolesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.