Slovenija
28639 ogledov

Prihaja sprememba vremena, takšno bo silvestrovo

Zimsko jutro
Že današnja noč prinaša spremembo.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo ponoči od zahoda postopno pooblačilo, le na vzhodu bo še ostalo delno jasno. "Na zahodu se bodo začele pojavljati občasne rahle padavine," pišejo pri Agenciji za okolje. Pihal bo jugozahodnik, najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, v severnih krajih malo pod 0 stopinj Celzija.

V torek bo na severu in vzhodu še deloma jasno, drugod bo pretežno oblačno. "Predvsem v zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo," napovedujejo pri Arso.  "Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v severni Sloveniji okoli 2 stopinj Celzija."

Meja sneženja do 700 metrov

V sredo bo na severovzhodu še nekaj sonca, drugod bo oblačno. Predvsem v zahodni polovici države bodo po napovedih Arso občasno padavine, po nižinah bo deževalo. "Meja sneženja bo večinoma med 900 in 1300 m nadmorske višine," napovedujejo. "Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo."

V četrtek bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan postopno slabele, meja sneženja se bo spuščala.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Po napovedih vremenskega portala Ciklon.si se bo meja sneženja v noči na četrtek spustila do okoli 700 metrov nadmorkse višine. 

V petek čez dan se bo od zahoda delno zjasnilo. "Od petka do ponedeljka kaže na večinoma suho in deloma jasno vreme z letnemu času primernimi temperaturami," pišejo pri Arso. "Predvidoma v torek bodo Slovenijo od zahoda zajele padavine."

Kaže, da bo silvestrovo suho

Pri vremenskem portalu Ciklon.si pišejo, da se bo meja sneženja v noči na četrtek spustila do okoli 700 metrov nadmorske višine. 

"Od petka se bo nad zahodno Evropo vzpostavil zmeren do močan severozahodni zračni tok, ki nas bo dosegel že v soboto," so včeraj zapisali pri spletnem portalu. "Kot vemo ta veter zaradi vpliva Alp k nam ne prinaša padavin, zato bo večinoma sončno vreme z mrzlimi jutri, severno od Alp pa bo vsaj danes tako kaže v soboto in nedeljo snežilo. Za Silvestrovo bo po današnjih izračunih delno jasno in suho vreme v alpskem svetu okoli -10 stopinj Celzija, po nižinah v večjem delu pa med -3 in 0, na Primorskem okoli 4 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.