Slovenija
26 ogledov

Prihaja "za ta čas nenavadna ohladitev"

mraz EPA
Nizke temperature bodo v četrtek prinesle slano na planotah Notranjske, v petek pa bo že v precejšnjem delu Slovenije.

Hladen zrak s severa bo v prihodnjih dveh dneh v naše kraje prinesel ohladitev, ki je za ta čas precej nenavadna; pojavlja se vsakih deset ali več let, pravi vremenoslovec Brane Gregorčič.

Temperature tudi pod nič

V četrtek bodo po nižinah ostanki nizke oblačnosti zaustavili ohlajanje, zato bodo najnižje jutranje temperature od 1 do 6 stopinj Celzija. Po Gregorčičevih besedah bo najhladneje na Kočevskem, na Blokah in v alpskih dolinah, kjer bo temperatura malo pod lediščem. To bo prineslo tudi slano. Čez dan bodo temperature ob večinoma jasnem vremenu od 10 do 13, na Primorskem do 18 stopinj.

Kot ugotavlja Gregorčič, bo petkovo jutro jasno in zelo hladno, saj bo temperatura v precejšnjem delu Slovenije z izjemo Primorske padla pod ničlo, zato bo v večjem delu države slana. Megla v Ljubljanski kotlini pa bi po napovedih lahko preprečila nadaljnje ohlajanje. V osrednji Sloveniji bo od –2 do 3 stopinje Celzija, na Primorskem pa nekoliko topleje. Čez dan bodo temperature podobne četrtkovim.

Konec tedna topleje in dež

Mraz ne bo zdržal dolgo, saj bo v soboto ob oblačnem vremenu v naše kraje od zahoda prišel že toplejši zrak, jutro pa bo še sveže. Popoldne bo predvsem v zahodni in južni Sloveniji rahlo deževalo. V začetku prihodnjega tedna bo več oblačnosti, zato pričakujejo tudi višje temperature kot te dni, dodaja Gregorčič.

  • Vse o aktualnem vremenu v vašem kraju na prenovljenem vremenskem portalu Vreme.net

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.