Slovenija
11 ogledov

Prihajajo dečki s Sotle

Na območju nekdanje železniške postaje v Kranjski Gori bo v prihodnjih letih zra Žurnal24 main
Terme Olimia. V Kranjski Gori načrtujejo gradnjo termalnega kopališča z notranjimi in zunanjimi bazeni.

Terme Olimia bodo na območju nekdanje trase železniške proge oziroma postaje v Kranjski Gori zgradile termalno kopališče z notranjimi in zunanjimi bazeni ter wellness ponudbo. Na podlagi informacij, predstavljenih na zadnji seji občinskega sveta, naj bi projekt zaživel v letih 2013/14, vreden pa naj bi bil kar od 10 do 14 milijonov evrov. Za več informacij o projektu, pridobivanju dovoljenj in časovnici gradnje smo zaprosili Terme Olimia, vendar nam v enem tednu niso odgovorili.

Slovenske železnice
Sodelovanje. Bazenski kompleks naj bi obsegal več kot 12 tisoč kvadratnih metrov notranjih in zunanjih bazenov, atrakcij za otroke in mlade ter sprostitveni center. Tega naj bi zgradili v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, ki so 18-odstotni lastnik Term Olimia, za projekt pa naj bi prispevale zemljišče.

Upajo, da ne bo le zamisel
Jure Žerjav, kranjskogorski župan, je dejal, da so bili svetniki nad zamislijo Term Olimia navdušeni, ker pa projekt vodijo Terme Olimia, po Žerjavovih besedah še ne vedo, ali bodo naredili novo vrtino ali dogrevali vodo. “Povezali smo se že s projektantom, ki je pripravil idejno zasnovo, če bi bilo treba spremeniti občinski podrobni prostorski načrt, vendar ker je to območje že tako predvideno za hotelsko gradnjo, večjih težav ne bi smelo biti,” je razložil župan in dodal: “Upam, da se bo zadeva tudi uresničila in ne bo ostalo pri ideji.”

Konkurenca Avstrijcem
Kot je poudarila Mirjam Žerjav, direktorica Lokalne turistične organizacije (LTO) Kranjska Gora, bo taka investicija velika pridobitev za Kranjsko Goro. “S tem se bomo pozicionirali na turistični trg s termalno ponudbo. Naši hoteli sicer že imajo tudi ponudbo bazenov in wellness storitev, vendar v manjšem obsegu,” je pojasnila Žerjavova. Načrtovana investicija sicer ne vključuje nastanitvenih struktur, po mnenju direktorice LTO Kranjska Gora pa bo zagotovo vplivala na razvoj novih nastanitvenih zmogljivosti, predvsem pri manjših ponudnikih.

“S tako investicijo se bomo postavili ob bok razvitim centrom v Avstriji, ki svojo ponudbo gradijo na kombinaciji športnih dejavnosti, tako letnih kot zimskih, in sprostitve v termalnih kopališčih,” je za konec dejala Žerjavova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.