Slovenija
27 ogledov

Prihajajo investitorji s Kitajske

biznis men, poslovnež, poslovni kovček Shutterstock
Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije spodbuja razvoj poslovanja s Kitajsko in na Kitajskem. Letos pripravlja več dejavnosti za pomoč slovenskim podjetnikom.

Potem ko se je konec marca na pobudo Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije (Japti) na Kitajskem mudila delegacija enajstih slovenskih podjetij, bodo Slovenijo med 18. in 20. junijem obiskali predstavniki potencialnih kitajskih vlagateljev, so sporočili iz agencije. Takrat nemreč Japti organizira investicijsko in poslovno konferenco, katere tema bo prenos znanja in tehnologij v proizvodnjo – industrijo.

Japti letos pripravlja vrč dejavnosti za pomoč slovenskim podjetjem, ki želijo prodreti na kitajski trg ali razširiti svoje poslovanje na njem, saj jim ta zaradi oddaljenosti predstavlja precejšen strošek. Tako je februarja pripravil seminar za slovenska podjetja "Izvoz na Kitajsko – Izzivi in priložnost", v začetku marca pa seminar "Poslovni običaji na Kitajskem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.