Slovenija
234 ogledov

Prihajajo največji

Podružnici največjih odvetniških pisarn naj bi najbolj prizadel zaslužke Francij Žurnal24 main
V Kopru je začela delovati podružnica odvetniške družbe Čeferin. Gre za pisarno, ki ima po besedah predsednika odvetniške zbornice Mihe Kozinca zaposlenih največ odvetnikov v državi.

Po naših informacijah so pred dnevi v Kopru pristojni organi stanovskega združenja opravili tudi ogled primernosti prostorov drugega odvetniškega velikana, ki ta mesec prav tako načrtuje otvoritev svoje podružnice pri nas. Kot pravijo, sodijo z okoli šestdestimi sodelavci med najmočnejše odvetniške pisarne v regiji srednje in jugovzhodne Evrope, svoje pisarne pa bodo odprli še v Celju, Mariboru in Novem mestu.

 

Čeferin VS. Matoz

Odvetniška pisarna Čeferin ima 25 odvetnikov in štiri odvetniške kandidate; lani je imela 2,94 milijona evrov prihodkov, dobička pa 557 tisoč evrov.

Odvetniška pisarna Matoz ima štiri odvetnike in pet odvetniških kandidatov; lanski celotni prihodki so dosegli 807 tisoč evrov, dobiček pa 100 tisoč evrov.

Najbolj prizadet največji
˝Prihod teh velikanov bo zagotovo najbolj prizadel odvetniško družbo Francija Matoza, ki ima tukaj pravzaprav monopol, za nas male pa bo to nedvomno pomenilo tudi, da bomo morali začeti resno razmišljati o združevanju,˝ ocenjuje koprski odvetnik Viktor Juhant. ˝Poleg koprske, odpiramo tudi podružnico v Mariboru, saj imamo v obeh regijah že zdaj veliko strank. Hkrati pa seveda pričakujemo, da se bo obseg našega dela na tem območju še povečal,˝ pravi Rok Čeferin. Odgovoru na konkretno vprašanje ali bodo zajedli v Matozov kolač se je izognil. ˝Težko rečem, kdo je najboljši odvetnik v Sloveniji. Poznam številne, ki so v javnosti manj znani, pa so odlični odvetniki. Res pa je, da se nekatere pisarne bolj pogosto pojavljajo v medijih,˝ dodaja Čeferin.

Delajo le za denar

Brezplačno pravno pomoč na območju koprskega sodišča po podatkih z ministrstva za pravosodje, nudijo le trije odvetniki. V Novi Gorici je takšnih odvetnikov 29, v Celju in Kranju 43, v Mariboru 67, v Ljubljani pa 193 (podatki veljajo za 27. marec). Razlog tiči v dejstvu, da je honorar, ki jim ga za brezplačno pravno pomoč plačuje država, po ocenah sogovornikov iz odvetniških vrst, ki pa ne želijo biti imenovani, prenizek. Za brezplačno pravno pomoč mora stranka vložiti ustrezno vlogo na pristojno sodišče, za pridobitev pa izpolnjevati strogo določena zakonska merila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.