Slovenija
44 ogledov

Prihajajo nove akcijske ponudbe

V Elektru Maribor so prejšnji teden napovedali, da bodo z junijem cene električn Žurnal24 main
"Prihranili bodo vsi slovenski potrošniki, saj ponudniki že od začetka kampanje Zamenjaj in prihrani nižajo cene,“ pravijo v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

"Po javni objavi tarif, doseženih v kampanji, pa lahko potrošniki zagotovo pričakujejo nove akcijske ponudbe dobaviteljev, zato svetujemo, da potrošniki skrbno preverijo pogoje ponudb in naj ne preverjajo le tarif, ampak tudi morebitne vezave, pogodbene kazni in druge stroške," svetujejo. 

Cene elektrike in plina v okviru kampanje Zamenjaj in prihrani zagotavljajo navzgor omejeno ceno za 12 mesecev, so brez vezave in skritih stroškov. 

Spomnimo, da so na Petrolu že opozorili, da je njihova akcijska cena elektrike v enotni tarifi za nove naročnike nižja od dosežene v akciji skupinskega nakupa, enotno tarifo pa ima četrtina prijavljeni potrošnikov, hkrati pa opozorili, da je razlika nizka in jo je mogoče nadoknaditi s ugodnostmi, ki jih prinaša klub zvestobe. 

Da bodo ponudili nižjo ceno, kot bo dosežena v akciji, so že pred licitacijo napovedali v Elektru Celje energija. 

Ponudbo sprejmeš prek spleta, nato podpišeš pogodbo

"Ocene prihrankov in ponudbe potrošniki prejemajo na elektronski naslov, ki so ga zapisali ob prijavi v prvi skupinski nakup energije v Sloveniji. Vsak sodelujoči bo prejel elektronsko sporočilo z oceno prihranka, ki se mu obeta z zamenjavo dobavitelja. Če jih bo prihranek prepričal, bodo preko spleta sprejeli ponudbo in izpolnili spletni obrazec za pripravo pogodbe. Po prejemu podpisane pogodbe bo izbrani ponudnik začel postopek zamenjave," pojasnjujejo v ZPS. Ocene prihrankov in ponudbe pošiljajo postopoma, vsi prijavljeni potrošniki jih bodo predvidoma prejeli do sredine decembra. Do 19. decembra pa se je akciji sicer še mogoče pridružiti. 

Na ZPS so izračunali, da bo "več kot 60 odstotkov potrošnikov, če bodo z ZPS zamenjali samo dobavitelja elektrike, prihranilo med 50 in 150 evri letno, enak delež potrošnikov pa si lahko obeta prihranke med 75 in 200 evri letno, če bodo z ZPS zamenjali dobavitelja elektrike in plina“. Če bi vseh 39 tisoč potrošnikov, ki sodelujejo v akciji, sprejelo ponudbo in zamenjalo dobavitelja, bi skupaj lahko prihranili več kot 3,5 milijona evrov letno, so še izračunali v ZPS. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.