Slovenija
15842 ogledov

Prihajajo nove padavine, izdano oranžno opozorilo

plazovi v Baški Grapi Aljaž Leban/regijski štab CZ za severno Primorsko
V noči na torek bodo padavine zajele vso državo. Za severozahod je agencija za okolje izdala oranžno opozorilo.

V ponedeljek bo na vzhodu države večinoma sončno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Te bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23, v severozahodnih krajih okoli 14 °C.

V noči na torek bodo padavine zajele vso državo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Agencija za okolje je za severozahod države za torek razglasila oranžno opozorilo zaradi obilnejših padavin. Izdatnejše padavine so tako napovedane za območje, ki ga je v petek že močno prizadela vremenska ujma

Oranžno opozorilo pomeni, da lahko v obdobju 24 urah pričakujemo od 100 do 125 mm padavin. Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Sprožijo se lahko zemeljski plazovi. 

vremensko opozorilo | Avtor: Arso Arso

Za preostale dele države je za torek razglašeno rumeno opozorilo. Na severovzhodu, na jugozahodu in v osrednjem delu države velja opozorilo zaradi neviht in vetra, na jugovzhodu pa tudi zaradi dežja. Zvečer bo dež ponehal.

V sredo bo sončno in suho. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla.

V četrtek se bo oblačnost spet povečala. V zahodni Sloveniji bo popoldne začelo deževati. V petek dopoldne bo dež zajel vso Slovenijo in popoldne od zahoda ponehal. Nastajale bodo še krajevne plohe. V soboto bo predvsem na zahodu občasno deževalo, v nedeljo pa spet po vsej Sloveniji. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, v torek pa povečini suho, napovedujejo na agenciji za okolje.

V četrtek bo čez dan večinoma med 15 in 20, od petka dalje pa povečini okoli 15 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 07:17 30.oktober 2023.

    baje, da decembra prihaja k nam tudi potres, Še ne vemo kdaj točno ga ima NATO na programu.

  • Kmodri 23:30 29.oktober 2023.

    Sam, da ni toča in vetroloma zaradi Jajotovih grehov!

  • Ender3 21:51 29.oktober 2023.

    Si kdo predstavlja, da bi že v tem mesecu namesto obilnega dežja zapadel sneg. Si kdo predstavlja kaosa, ki bi nastal ob tako obilnih padavinah. Voda še nekako odteče, z snegom pa bo prava jeba. In to vse nas lahko realno doleti...