Slovenija
82 ogledov

Prihajajo redarji

V Žalcu naj bi za red v mestu in vseh primestnih naseljih skrbela dva redarja. ( Žurnal24 main
Novost. Od prvega julija bodo v Žalcu za red skrbeli redarji.

“Vloga redarjev v prvi vrsti ne bo represija, temveč preventiva, kar pomeni, da bodo ljudi opozarjali na kršitve in nepravilnosti; če to ne bo zaleglo, pa so predvidene tudi sankcije,” pojasnjuje Simona Bolarič z oddelka za okolje in prostor na Občini Žalec. S prvim julijem so se namreč tudi v Žalcu odločili uvesti redarsko službo.

Celjski mestni svetniki pa so se strinjali, da se medobčinskemu inšpektoratu Mestne občine Celje ter občin Štore in Laško pridruži še Žalec. V Žalcu naj bi za red skrbela dva redarja, in to v mestu in vseh primestnih naseljih.

Parkirišča bodo plačljiva
“Uvesti nameravamo ali časovno omejeno ali plačljivo parkiranje na javnih parkiriščih, čeprav vemo, da vsi na to še niso pripravljeni. Javnih parkirišč tudi v Žalcu primanjkuje, zato jih želimo občanom zagotoviti na ta način,” pravi Bolaričeva o novostih, ki čakajo občane, in dodaja, da so interventne poti vse prevečkrat zaparkirane, mnoge zelenice in rekreacijski objekti pa tudi objekti naravne in kulturne dediščine pa poškodovani.

“Vandalizmu se je težko izogniti, a ni prav, da ga ignoriramo. Dvomim pa, da bosta zgolj dva redarja kos vsem nalogam,” nam pove Miha Jerant, Žalčan, ki za to, da tudi v Žalec prihajajo redarji, še ni slišal.

Sicer pa bo denar od pobranih glob debelil občinski proračun. Kot zanimivost: redarji v Celju so lani na ta način proračun obogatili za 195 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.