Slovenija
47802 ogledov

Prihajajo višje temperature, tropska noč, a tudi to

Jesen Profimedia
Prihodnji teden bosta na vreme v naših krajih vplivali vsaj dve vremenski fronti.

Pred nami je vremensko zanimiv konec tedna. Po podatkih Agencije RS za okolje bo v soboto sprva precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo občasno zmerno oblačno, možna bo kakšna kratkorajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C. 

V nedeljo bo zjutraj po nižinah ponekod megleno, čez dan bo večinoma sončno. V ponedeljek bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno, predvsem v hribih zahodne Slovenije bodo posamezne plohe ali nevihte. Drugje bo sončno in razmeroma toplo. 

Ponekod se ponoči ne bo spustilo pod 20 °C

"V prihodnjem tednu bomo pod vplivom vsaj dveh vremenskih front, prva bo na nas vplivala v torek in sredo dopoldne, druga pa predvidoma v petek in soboto. V ponedeljek bo zapihal jugozahodni veter, ki bo najmočnejši predvidoma v noči na torek, zato bo torkovo jutro precej toplo, ponekod bo tudi tropska noč, temperatura se ne bo spustila pod 20 °C. V torek zjutraj bo nad Jadranom nastal prehodno plitev ciklon, ki bo nekoliko podaljšal padavine, ki bodo precej neenakomerne porazdeljene. Krajevne plohe in nevihte se bodo pojavljale po vsej Sloveniji. V sredo čez dan se bo postopno zjasnilo, prehodno bo zapihal vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja," dogajanje v prihodnjem tednu opisujejo pri vremenskem portalu Ciklon.si

"V četrtek se nam bo od zahoda približevala nova vremenska fronta. Po svežem jutru bo oblačnost od zahoda postopno naraščala, zapihal bo jugozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen. Ponekod v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo proti večeru že rahlo deževalo. Jugozahodnik bo dvignil temperaturo, če bo v sredo v notranjosti tja do 24 °C, bo v četrtek verjetno okoli 27 ali 28 °C. V petek in soboto bo spremenljivo s pogostimi padavinami, ki jih bo največ predvidoma na zahodu," dodajajo. Potek vremena pri tej fronti je zaradi oddaljenosti še nekoliko vprašljiv, opozarjajo.

Zadnji teden septembra bo nad Sredozemljem predvidoma območje visokega zračnega pritiska. Vremenske fronte naj bi večinoma potovale čez Severno Evropo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 12:56 15.september 2023.

    Par dni pred tem ste pisali o zlomu poletja!! Butasto.