Slovenija
37341 ogledov

Prihajata najhujša dneva ta mesec

zastoj na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim Promet.si Zastoj na primorski avtocesti.
Na cestah so zastoji so tudi danes, jutri bo promet zelo oviran zaradi izrednega prevoza, četrtek in nedelja pa sta na prometnem koledarju najhujša dneva v tem mesecu.

Zaradi jutranje prometne konice so bili zjutraj znova zastoji na cestah, ki vodijo v mestna središča, še posebno na vpadnicah v Ljubljano in ljubljanski obvoznici, poti z dolenjske, primorske in štajerske so se podaljšale za več kot pol ure. 

Na primorski avtocesti se obetajo zastoji še zaradi izrednega prevoza. Prva dva od predvidenih štirih prevozov bosta opravljena od 7. do 9. junija oziroma od 14. do 16. junija. Ker bo potekal s hitrostjo 20 kilometrov na uro, pričakujejo zastoje.

Predvideni start vseh prevozov je ob 20. uri v Črnučah, nato pa bodo šli bo Brnčičevi, po hitri cesti proti rondoju Tomačevo, po severni obvoznici mimo Brda do razcepa Kozarje, nato pa proti Luki Koper.

Na rondoju Tomačevo se bodo delno umaknili, da bo promet lahko stekel mimo. Naslednji postanek je predviden na Logu, kjer bodo opravili tudi kratek odmor. Potem bodo pot nadaljevali proti bivši cestninski postaji Videž, kamor bodo prispeli v jutranjih urah. Tam je predviden postanek od 4:00 do 20:00, zvečer ob 20. uri pa pot nadaljujejo proti Luki Koper.

Najhujša dneva v tem mesecu

V četrtek in nedeljo pa se na naših cestah znova obeta kaos zaradi cerkvenega praznika, ki je v zahodnih državah dela prost dan. 

Četrtek je tako na prometnem koledarju označen z rdečo, tako dopoldne kot popoldne, pričakuje pa se zelo visoka gostota prometa od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je sveto rešnje telo praznik na Hrvaškem, v Avstriji, v večjem delu Nemčije, delu Švice in na Poljskem, v delu Italije pa se začnejo počitnice.

 | Avtor: Promet.si Promet.si

Tudi nedelja, 11. junija, je na prometnem koledarju v celoti rdeča, tako dopoldne kot popoldne se pričakuje zelo visoka gostota prometa od Hrvaške proti Avstriji, promet pa bo zaradi obiska turističnih in izletniških točk dodatno povečan v primeru lepe vremenske napovedi.

V juniju sta to edina dneva, ki sta v prometnem kolesarju v celoti obarvana z rdečo barvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:39 07.junij 2023.

    Včasih so šleperji in kamioni vozili ponoči...osebna vozila pa čez dan...sedaj bo očitno obratno. Kdor hoče na morje se mora odpravit na pot ob 1 uri zjutraj.

  • norigolobizem 15:39 06.junij 2023.

    kriv bo verjetno janez janša

  • miho 15:03 06.junij 2023.

    Kakšen cerkveni praznik pa je v četrtek? Tudi nam bi se prilegel kakšen praznik v četrtek. Zakaj ga ne uvedejo?