Slovenija
35 ogledov

Prihodnji mesec 15 evrov nižja premija

vzajemna Boštjan Tacol
Zvesti zavarovanci Vzajemne bodo prihopdnji mesec plačali 15 evrov nižjo premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Nadzorni svet tudi o spornem oglaševanju.

Zavarovanci Vzajemne bodo pri obračunu naslednje premije plačali 15 evrov nižjo premijo. Premija jih bo v prihodnjem mesecu tako stala 12,62 evra.

Praviloma bodo to zavarovanci občutili pri novembrskem plačilu premije (npr. trajniki), zaradi različne dinamike plačevanja in plačilnih inštrumentov pa se lahko zgodi, da bo v posameznih primerih poračun izveden v decembru (npr. položnice) oziroma v letu 2015, če zavarovanci plačujejo letno ali polletno premijo. Prvič je Vzajemna zvestim zavarovancem nižje plačilo omogočila že lani, tako da je to drugi tovrstni poračun za njene zveste zavarovance.

Da bi bil zavarovanec upravičen do znižanja premije, mora imeti 21. oktobra veljavno pogodbo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ima začetek zavarovanja najpozneje 1. novembra 2013. Vse informacije in pogoji bodo objavljeni tudi na spletni strani Vzajemne.

Za enkratno znižanje premije so se na Vzajemni odločili, ker niso pričakovali, da bo škodni izid letos tako nižji od pričakovanega. Trajnega znižanja premije za prihodnje leto ne načrtujejo, zlasti zaradi zelo spreminjajočih okoliščin. Če bodo prihodnje leto imeli presežke, bodo premijo znižali enkratno. 

Nadzor zaradi spornega oglaševanja

Na seji nadzornega sveta Vzajemne so danes govorili tudi o spornem oglaševanju Vzajemne rak, zaradi česar je Agencija za zavarovalni nadzor tudi uvedla nadzor.

Z družbo Finmart Direkt, ki je tržila produkt Vzajemna Rak z navedbami, da se zdravstvene pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja krčijo in da bo zato treba doplačevati za zdravljenje raka, bodo po besedah predsednika uprave Aleša Mikelna še naprej sodelovali.

Odločitev utemeljil s prispodobo: "Imaš konja, ki ti dobro vleče voz, a je eno kolo zašlo v luknjo in te je malo streslo. Zaradi tega ne boš ubil konja, ki je zapeljal v luknjo, ampak ga boš dobro usmerjal, da prihodnjič ne bo zapeljal v luknjo."

Mikeln je izrazil obžalovanje, da se je takšno sporno oglaševanje sploh zgodilo. Zagotovil je, da bodo storili vse, da se takšna praksa v prihodnje ne bo dogajala. Zaradi tega so že sprožili notranji nadzor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.