Slovenija
20 ogledov

Prihodnji teden deset stopinj manj

vreme vročina Shutterstock
Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bo od danes sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, še posebno v mestih. Konec tedna bo vročina popustila.

Popoldne in jutri bo precej jasno, čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija.

Dežurni meteorolog na Arsu nam je dejal, da naj temperature ne bi presegle 35 stopinj, saj se ozračje trenutno ne more toliko segreti. "Zrak ni tako vroč. Zato se lahko segreje do največ 35 stopinj."

V četrtek in petek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Pihal bo jugozahodni veter. "Na zahodu se lahko v noči na soboto pojavi kakšna nevihta. Ohladilo se bo. V soboto bomo namerili od 25 do 30 stopinj."

Začetek tedna hladnejši

Začetek tedna se lahko še bolj ohladi. "Če bo v noči na torek več oblačnosti, se lahko zgodi, da se bodo temperature dvignile le do 20 stopinj ali nekaj stopinj čez. Odvisno je tudi od padavin. Če se bo pokazalo sonce, bomo namerili nekaj stopinj več. Za zdaj pa ni videti izrazitega ciklona, ki bi močno spremenil vreme."

Se pa bo vreme, kot kaže, v začetku tedna spremenilo tudi na obali. "Malce hladneje bo. V ponedeljek ali torek lahko pade tudi kakšna kaplja dežja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.