Slovenija
9970 ogledov

Prihodnji teden izrazita vremenska motnja

Vreme, oblaki EPA
Že jutri posamezne dežne kaplje. Kaj pa prihodnji teden?

"Danes bo sprva delno jasno, čez dan se bo oblačnost v zahodni in deloma osrednji Sloveniji povečala," na spletni strani napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Dodajajo, da se bo krepil jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 stopinj Celzija.

Jutri bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno deževalo. Na vzhodu bo še deloma sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. "Zvečer se bodo padavine razširile tudi na zahodno polovico Slovenije," dodajo na Arsu.

Jutri bodo jutranje temperature od 5 do 11, dnevne na severozahodu okrog 9, drugod od 14 do okrog 20 stopinj Celzija.

"V petek in soboto bo spremenljivo oblačno. Možne so manjše krajevne plohe, ki bodo bolj verjetne za zahodu. Še bo pihal jugozahodnik," napoved za začetek vikenda sklenejo na Arsu.

Na Primorskem ter v osrednji in v jugovzhodni Sloveniji še vedno velja velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Sneg Vreme Slovenija Ohladilo se bo, napovedan je celo sneg

Napoved do 14. marca

"V zahodnem zračnem toku bodo proti Alpam potovale razmeroma oslabljene vremenske motnje. V torek nas bo dosegla izrazitejša vremenska motnja. Nad severnim Sredozemljem bo nastal plitev ciklon, ki se bo nato le počasi pomikal nad Balkan. K nam bo postopno dotekal nekoliko hladnejši zrak," vremensko sliko podajajo na spletni strani Arsa.

V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo spremenljivo vreme. V soboto bo kakšna kaplja dežja predvsem na zahodu, v noči na nedeljo bodo padavine prehodno možne tudi drugod. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

V ponedeljek bo nekaj padavin po vsej Sloveniji, tudi hladneje bo. Tudi v nadaljevanju do četrtka se vreme ne bo umirilo. Ob morebitnih padavinah bo meja sneženja precej nizko, napoved sklenejo na Arsu.

Veter in dež Vreme Slovenija Sveža napoved za naslednje dni: Konec veselja!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.