Slovenija
13 ogledov

Prihodnji teden ohladitve

sneg Nemčija pokrajina Žurnal24 main
Čaka nas še en sončen konec tedna, ki bo po vsej verjetnosti sklenil dolgo toplo obdobje. Zato le izkoristite lepo vreme med vikendom za potep na morje ali v hribe. Od srede dalje nas čaka ohladitev.

"Od srede naprej pričakujemo ohladitve," nam je povedal dežurni prognostik Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) Brane Gregorčič.

Vse do takrat bo še pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, v krajih z burjo okoli 14, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Ohladitve v sredo

Na začetku tedna nas bo še grelo sonce. Od sredine tedna pa se nam obetajo ohladitve.

"V sredo se bo začelo bolj nestanovitno vreme. Za zdaj kaže na več zaporednih prehodov vremenskih front. Občutno se bo tudi ohladilo. Lahko pričakujemo tudi sneg, a le v gorah," nam je povedal Brane Gregorčič.

Tako kaže, da se dolgo obdobje lepega vremena počasi zaključuje, še pravi Gregorčič.

Vroče poletje, mrzla zima?

Glede na to, da smo imeli dolgo poletje in da so bile temperature višje od povprečja za tri do štiri stopinje, smo dežurnega prognostika vprašali, ali lahko vroče in dolgo poletje napoveduje mrzlo zimo. Odgovoril nam je, da ponavadi med tema dvema ni povezave.

"Lahko se zgodi, da bo zima
mrzla, lahko tudi ne. Vreme namreč hitro pozablja svojo zgodovino, žal v tem ni nobene vzročne povezave."

Komentarjev 2
  • ODDAR 19:19 29.september 2011.

    Vremenarji vedo največ za teden dni naprej,...in nič več.Da idijanci drva napravljajo,pa neki ruski vremenar napoveduje to ali ono,so pa oslarije..in to je to.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:47 29.september 2011.

    Če bi se vreme ravnalo po vaših naslovih za napoved vremena,bi ga sedaj že namedlo vsaj 75 cm in bi ga že 14 gazil?Nehejte s takimi bombastičnimi in zavajajočimi naslovi in prognozami!