Slovenija
28 ogledov

Prihodnji teden poslabšanje

sonce Shutterstock
Čaka nas suh, sončen in hladen vikend. V sredini prihodnjega tedna poslabšanje.

Čaka nas mrzel in suh konec tedna. Temperature se bodo dvignile do največ 12 stopinj. Jutra bodo hladna, zato je mogoča tudi slana. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo v nedeljo oslabela, so nam povedali na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Na Primorskem topleje

Topleje bo na Primorskem. Temperature sicer do nedelje ne bodo presegle 20 stopinj, ogrelo se bo le do 17 ali 18 stopinj. Toplejše kot ozračje bo morje, ki ima trenutno 21 stopinj.

V gorah bo hladno

Še hladneje bo v gorah, kjer bo pihal šibak do zmeren severovzhodni veter. Temperatura na 1500 metrih bo od -1 do 3, na 2500 metrih okoli -3 stopinje Celzija. Zjutraj je lahko na nekaterih pobočjih megleno. Kljub nizkim temperaturam je večina snega že skopnela.

"V določenih hribovitih predelih je še ostalo nekaj snega. Gre pa po večini le še za snežne krpe, ki bodo zaradi mraza ostale tudi čez vikend," nam je povedal dežurni vremenoslovec.

V sredo poslabšanje

Suho, mrzlo in sončno vreme se nam obeta še do sredine prihodnjega tedna, nato sledi poslabšanje. "Od srede ali četrtka naprej nas čaka toplejše vreme in poslabšanje s padavinami oziroma bolj vlažnim vremenom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.