Slovenija
12 ogledov

Prihodnji teden se bo ogrelo

Še vedno si lahko privoščite brezskrben oddih na morju. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Prihodnji teden bo suh in sončen. Poletja še ni konec, a hude vročine ne pričakujemo več.

"Temperature se bodo v ponedeljek gibale okoli 25, v torek okoli 24 stopinj Celzija, od srede pa bodo šle navzgor. Do petka lahko pričakujemo okoli 28 stopinj Celzija, čez vikend pa bi se, kot kaže, lahko ogrelo tudi do 30 stopinj Celzija," je za zurnal24.si povedal dežurni meteorolog Benedikt Strajnar z Agencije RS za okolje. Vročih dni, kot smo jih bili deležni to poletje, ne gre več pričakovati. Obenem pa naj bi bile temperature, kot jih bomo deležni prihodnji teden, precej visoke za drugo polovico avgusta.

Izračuni večine vodilnih svetovnih meteoroloških centrov, ki se ukvarjajo s sezonskimi vremenskimi napovedmi za trimesečje avgust, september in oktober 2010 napovedujejo nadpovprečne temperature nad večjim delom Evrope. "Pričakovana količina padavin v tem obdobju je blizu povprečja," je povedal Strajnar.

Dež nam ne bo nagajal

Ker je avgust še vedno poleten mesec in si želimo, da bi topli dnevi trajali čim dlje, nas bo razveselil podatek, da prihodnji teden s seboj ne bo prinesel kakšnih večjih padavin. "Pričakujemo jih predvsem na severozahodu v nedeljo ponoči in v ponedeljek, ko je lahko še kakšna ploha ali nevihta. V prihodnjih dneh padavin večinoma ne bo, v hribovitih predelih pa je še možna kakšna kaplja dežja," pravi Strajnar, ki dodaja, da bo prihodnji teden predvsem suh in topel.

Za navdušene kopalce velja omeniti, da je trenutna temperatura morja 23 stopinj Celzija. Morje bi se utegnilo prihodnji teden malce segreti, toda le za kakšno stopinjo ali dve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.