Slovenija
22927 ogledov

Prihodnji teden spet možen sneg do nižin

Zima
Zjutraj bodo padavine povsod po državi ponehale, a nas bodo ponovno dosegle v prihodnjih dneh.

Dopoldne se bo delno zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo nastala megla ali nizka oblačnost, ki bo ponekod dolgotrajna. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Jutri bo delno jasno, po nižinah pa bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, v alpskih dolinah do -8, ob morju 5, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Danes bo precej jasno tudi v višjih legah, kjer bo pihal šibak veter večinoma zahodne smeri. Temperatura na 1500 metrov bo okoli 0, na 2500 m okoli -5 stopinj Celzija.

Obeti

V drugi polovici tedna nas bo prešla izrazita vremenska fronta z jadranskim ciklonom. 

V četrtek bo oblačno in večinoma suho, burja bo dopoldne ponehala, po nižinah v notranjosti bo večji del dneva vztrajala megla oziroma nizka oblačnost. V noči na petek bo na zahodu začelo deževati. Dež se bo nato krepil in se čez dan od zahoda razširil na vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo. 

V noči na petek bodo padavine zajele zahodno polovico Slovenije, čez dan bodo segle tudi vzhodneje. Meja sneženja se bo dvignila do okoli 2000 metrov nadmorske višine. Tudi v soboto in nedeljo bodo občasno še padavine, meja sneženja se bo v nedeljo spet spuščala. V ponedeljek kaže na suho in hladnejše vreme, v torek in sredo pa bodo padavine spet verjetnejše.

Konec tedna ponovno pričakujemo več padavin. Obilne padavine bodo v zahodni in južni polovici Slovenije, ponekod lahko pade več kot 150 milimetrov dežja.

Ob morebitnih padavinah bi lahko precej nizko snežilo, a zaenkrat ne kaže na večjo količino padavin, še napovedujejo meteorologi Arsa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:04 07.december 2022.

    Kako je spet možen sneg? Saj ga sploh še ni bilo!