Slovenija
22988 ogledov

Prihodnji teden spet sneg

Zima
Zima bo z repom mahala tudi prihodnji teden.

"Po hladnem petkovem jutru sledi pretežno jasen dan, več oblačnosti bo na severovzhodu. Na Štajerskem in v Pomurju so možne rahle kratkotrajne padavine, po nižinah večinoma kot rahel dež. Sprva ni izključen pojav poledice. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija," napovedujejo vremenarji na Arsu.

Jutri bo pretežno oblačno, na Primorskem sprva še delno jasno s šibko burjo. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 7, Primorskem do 10 stopinj.

V nedeljo bo oblačno. Predvsem na jugu države bodo rahle krajevne padavine, ki bodo občasno segle tudi do osrednje Slovenije. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno lahko rahlo snežilo.

Sneg Podivjano vreme Svet Česa takšnega ne pomnijo 50 let

Napoved od 19. do 24. januarja

"V torek bo naše kraje prešla šibka vremenska motnja, nato se bo nad zahodno in srednjo Evropo znova zgradilo območje visokega zračnega tlaka," vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Dodajajo, da bo v torek predvidoma občasno snežilo, vendar, kot kaže, količina padavin ne bo velika. Od srede do konca tedna bo večinoma sončno z jutranjo meglo po nižinah. Temperature bodo zimske.

Moskva, sneg Nas to čaka? Svet Največja snežna nevihta kdajkoli

Nova spletna stran

Arso je na novo oblikoval spletni prikaz vremenske napovedi za Slovenijo. Stran ARSO vreme ponuja podatke o trenutnem vremenu in 10-dnevne napovedi za izbrane lokacije.

Spletna stran omogoča dostop do vremenske napovedi za več kot 170 krajev po Sloveniji in njeni bližnji okolici. Stran v brskalniku beleži priljubljene lokacije in jih za hiter dostop prikaže na osnovnem zaslonu.

Vremenska napoved za 10 dni vnaprej se osvežuje vsako uro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1