Slovenija
22 ogledov

Prihodnjič bo bolje

"Razen osebne prtljage in zaščitne opreme članov delegacije ter daril za pripadn Žurnal24 main
Misija v Afganistanu. 15. kontingent urijo Američani.

 

"Gnili kompromis"
Soglasje parlamenta. Predlog Zaresa glede predhodnega soglasja državnega zbora pri napotitvah vojakov na misije ni dobil potrebne dvotretjinske podpore odbora za obrambo. Gre za kompromisni predlog, ko bi bila končna odločitev še vedno v rokah vlade. Predsednik odbora Jerovšek je predlog označil kot gnili kompromis in politični blef.

Na vadbišču Poček 12 ameriških vojakov iz Kolorada uri člane 15. kontingenta, ki bodo na misiji v Afganistanu aprila nasledili 14. kontingent.

Okrepljeno usposabljanje je posledica pomanjkljivosti v pripravljenosti 14. kontingenta, ki so se pokazale že med julijsko taktično vajo v Postojni.

"Zdaj, ko smo že v Afganistanu, vemo, da bo treba prihodnje kontingente usposabljati drugače, bolj izpopolnjeno, kot je to bilo narejeno s 14. kontingentom," je na seji odbora za obrambo dejala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. 14. kontingent je jeseni prevzel samostojno vodenje lastne operativne skupine za mentorstvo in povezavo na misiji v Afganistanu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.