Slovenija
30 ogledov

"Prihodnost bomo krojili sami"

Alenka Bratušek Saša Despot
Predsednica vlade Alenka Bratušek je v novoletni poslanici poudarila, da smo prešli kritično točko in dosegli, da si bomo svojo prihodnost krojili sami.

Premierka Alenka Bratušek je dejala, da je bilo leto 2013 za Slovenijo prelomno. "Ljudje so jasno povedali, da si želijo spremembe in glasno sporočili, česa več nočejo." Po njenih besedah je bila odziv na to nova koalicija v državnem zboru in oblikovanje nove vlade. "Naj povem, da je bilo stanje, ki sem ga dobila kot predsednica vlade, slabše, kakor sem pričakovala, vendar nisem izgubila upanja, da zmoremo sami rešiti svoje težave, ki so posledica večletnega sprejemanja slabih odločitev. Takšnega stanja se ne da urediti čez noč, se ga pa zagotovo da urediti s sistematičnim in poštenim delom. Ni bilo popularnih in prijetnih odločitev, bile pa so nujne."

Izpostavila je veliko družbeno angažiranost, številne športne mejnike, dosežke v znanosti, kulturi in humanitarnosti. Prepričana je, da smo ustvarili dobro podlago za strpno, solidarno in suvereno Slovenijo. "Prešli smo kritično točko in dosegli, da si bomo svojo prihodnost krojili sami. Tujega vmešavanja nismo dovolili pred 23 leti in ga tudi danes ne želimo. Slovenija je lahko le suverena partnerica v družbi enakih," je dejala.

Obljubila je majhne korake v pravo smer, ki bodo Slovenijo naredili vsak mesec gospodarsko uspešnejšo, bolj demokratično, strpno in solidarno. "Pri tem moramo sodelovati prav vsi. Le če bomo delovali enotno in naše sodelovanje gradili na iskrenosti in medsebojnem zaupanju, bomo lahko obnovili našo zgodbo o uspehu, katere ključni del je bilo zaupanje med ljudmi in odgovorno politiko."

"V letu 2014 vam želim veliko zdravja, osebnih uspehov in sreče z ljudmi, ki jih imate najraje," je zaključila svojo poslanico.

Komentarjev 18
  • bfilipe 08:37 01.januar 2014.

    ..jooojooojoj bednica..pa kje se je vzela ta blesava in goljufiva baba..ki goljufa narod že od Brda naprej..ste sploh raziskali njeno delovanje na Brdu in v času ko je (za)furala javne finance??

  • privat 07:33 01.januar 2014.

    prihodnost nam bodo krojili isti obrazi od leta 91....to je res stara novica!! Samo šalo na stran...tega mi nočemo! mi hočemo vse novo..tudi čistilke v parlamentu,nove policaje,nove sodnike...pa čez 30 let bo mogoče bolje!! Tako pa smo verjetno gotofi..vsi sužnji ...prikaži veči naše suženjske države!!

  • sivka 21:16 31.december 2013.

    kar zjokala se bom, tako lepo si napisal, zdaj pa po tablete