Slovenija
39 ogledov

Prihodnost letov v London iz Maribora še pod vprašajem

Adria Anže Petkovšek
Adria bo v London z mariborskega letališča zagotovo letela še do konca septembra. Odločitev o morebitnem podaljšanju bodo sprejeli v prihodnjih dneh.

Čeprav je predsednik uprave Adrie Airways Mark Anžur po junijskem sestanku z mariborskim županom Andrejem Fištravcem napovedal, da se bodo o prihodnosti linije tudi po poletju odločili julija, je podaljšanje letov, ki so zaenkrat edini redni leti z mariborskega letališča, še vedno pod vprašajem.

Kot izpostavljajo na mariborski občini, je nadaljnji obstoj letalske linije iz Maribora v London odvisen od dogovorov med lastnikom Aerodroma Maribor in Adrio Airways. "Zagotovo si v Mestni občini Maribor ohranitve linije želimo. Obstoječa linija bi zagotovo pozitivno vplivala na razvoj turizma in vzpostavljanje in spodbujanje gospodarskih tokov," so pojasnili.

Za ohranitev rednih linij je nujna tudi podpora lokalne skupnosti, ki jo želi mariborska občina zagotoviti s koordinacijo med občinami za oblikovanje jamstvenega sklada, osredotočenega na razvoj turizma s posebnim poudarkom na razvoju mariborskega letališča.

"Dogovori o oblikovanju modela sklada, v katerega bi bile vključene občine Severovzhodne Slovenije, če bi se odločile sodelovati, še potekajo. Za konec meseca avgusta je sklican sestanek z župani 16 občin Severovzhodne Slovenije, ki predstavljajo večje občine ali občine z močno turistično industrijo, za katere mislimo, da bi lahko skupaj oblikovali najboljšo rešitev," so za STA še povedali na mariborski občini.

Komentarjev 3
  • zdrej 13:02 18.avgust 2015.

    Razdalja med letališči ni premala ampak nekako normalna. In ne, ni drugo ampak tretje mednarodno letališče. Po drugi strani se ne piše o poti v London ampak iz Londona v Slovenijo. Če bi to ratalo, bi na ta račun lahko ...prikaži večko malo povečali prihodke teh krajev.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:31 18.avgust 2015.

    Lepo je imet dva mednarodna letališča samo Slovenija je mal premajhna za kej tazga. Nevem kdo je dejansko pričakoval da bosta kr obe letališči rentabilni. London je pa uporabn več ali manj samo za kkšne poslovneže, za turiste precej manj.

  • Avatar Syn
    Syn 16:41 17.avgust 2015.

    Ta linija je bila usojena na propad že na začetku, saj je London zelo neatraktivna destinacija. Dosti bolj aktualna linija bi bila Maribor-Tampere (FIN) ali Helsinki (FIN). Ali pa mogoče Maribor - Umeå (SWE) ali Stockholm (SWE).