Slovenija
26 ogledov

"Prihodnost nam krade korupcija"

Ime leta Vala 202
1/12
Anže Petkovšek
To je razlog za pesimizem pa tudi spodbujanje zavesti o korupciji, je naziv komentiral dobitnik priznanja Goran Klemenčič.

Dvanajst finalistov izbora Ime leta, ki so jih v sklopu akcije Ime tedna skozi leto izbirali poslušalci Vala 202, se je odločilo, da si naziv Ime leta 2013 najbolj zasluži nekdanji vodja Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič.

“Ne znam sprejemati nagrad in si jih niti ne želim,” je na včerajšnji slovesnosti v Lutkovnem gledališču Ljubljana ob prejemu nagrade dejal Klemenčičin priznanje komentiral z besedami: “Ko razmišljam, kakšno ogledalo se nastavlja družbi, v kateri ime leta postane šef protikorupcijske komisije, ki je odstopil, ker se je zaletel v zid, je tukaj razlog za veliko pesimizma, lahko pa gledamo tudi na drug način – da se vendarle tudi pri nas spodbuja zavest, da je korupcija nekaj, kar je močno prisotno v tej družbi, in da nam krade prihodnost.”

Klemenčič se je navezal tudi na humanitarni projekt Botrstvo, katerega del je Ime tedna in ki pod geslom Vrnimo otrokom prihodnost pomaga iskati botre za socialno ogrožene otroke, ter poudaril, da sta za tolikšno revščino v državi lahko le dva razloga: “Eden je nesposobnost in vsi vemo, da je je veliko, drugi pa je korupcija. In ko bomo vsi skupaj nehali pristajati na puhlice, s katerimi so nas levi in desni pripeljali do tega, potem bojo otroci dobili prihodnost nazaj.”

 
Komentarjev 4
  • privat 07:51 19.december 2013.

    to sploh ni pomembno kake gene nekdo nosi v sebi..turški,ilirski,keltski ,slovanski,..Važno je da se počuti da pripada isti skupnosti. Glede Klemenčiča pa lahko rečemo samo BRAVO...res pa je da ne potrebujemo nekih inšpektorjev ,sodnikov ,policajev ,ki ne gledajo življenje življensko...ne ...prikaži več pa vse po zakonu. Take fašiste je treba takoj zapreti ,saj vidimo ,da se zakoni krojijo po meri vladajoče vedno nekako skrivljene vere.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 21:25 18.december 2013.

    Zakaj?

  • ako 20:53 18.december 2013.

    Važno je, da je lik in delo srbskega mafijaša ostalo neomadeževano!