Slovenija
18 ogledov

“Prijatelj ima dovolj težav”

"Ne vidim smisla za nadaljevanje postopka, saj ima Prijatelj dovolj težav," prav Žurnal24 main
Preobrat. Šef Splošne plovbe je umaknil tožbo zoper Prijatelja, ki naj bi ga obrekoval.

Umik. Egon Bandelj, šef portoroške Splošne plovbe, od poslanca Srečka Prijatelja ne zahteva več niti deset tisoč evrov odškodnine niti opravičila, ker naj bi ga ta javno obrekoval. Prijatelju se tako z Bandljem včeraj ni bilo treba soočiti pred koprskim sodiščem, kjer je prvi mož ladjarja s tožbo od Prijatelja zahteval, naj se opraviči za očitke, “da Bandelj dobiva okoli 30 odstotkov zaslužka od najemnin za ladje, kar bi sicer ladje lahko prinesle v blagajno Splošne plovbe”

 

Tik pred napovedano obravnavo tožbe se je Bandelj namreč odločil za umik tožbe. “Sprejel sem Prijateljevo izjavo, ki jo je konec marca lani podal sodišču, da mi kot fizični osebi ni nikoli očital, da bi si prilaščal kakršenkoli denar ali odstotek. Ne vidim smisla v nadaljevanju postopka, saj ima Prijatelj tudi brez moje tožbe dovolj težav,” Bandelj pojasnjuje, zakaj ne zahteva več odškodnine. 

 

Tožbo proti Prijatelju je Bandelj vložil že sredi 
junija 2007.

 

Prijatelj je iz pripora povedal,da je "tožba umaknjena, ker bi se s tem sojenjem dokazalo ,da je tako policija, tožilstvo in tudi Sodišče v Kopru v tem primeru na strani kriminala in politike, ki ta kriminalna dejanja vodi neovirano tudi danes." Celoten odgovor pa si preberite v priponki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.