Slovenija
88 ogledov

Prijatelj kršil pravice kriminalista

srečko prijatelj Boštjan Tacol
Nekdanji poslanec Srečko Prijatelj, ki prestaja zaporno kazen, je z žaljivimi zapisi na svojem blogu kršil osebnostne pravice vodje koprskih kriminalistov Deana Juriča.

To je po poročanju Televizije Slovenija odločilo koprsko sodišče. Jurič je Prijatelja tožil, ker je Prijatelj iz zapora o njem med drugim pisal, da se ukvarja s kriminalnimi dejanji.

Prijatelj je po poročanju TV Slovenija tudi zapisal, da je Jurič na splošno znan po tem, da si prilašča zasežene predmete in da prodaja drogo v številnih evropskih državah.

Jurič je sicer vodil kriminalistično preiskavo v zadevi Orleška gmajna, v kateri so Prijatelja prijeli v trenutku, ko je prejemal izsiljeni denar od poslovneža Marjana Mikuža, je poročala televizija. Jurič je takrat na sodišču dosegel začasno odredbo, s katero je sodišče Prijatelju naložilo umik spornega zapisa z bloga.

V pravdi, ki se je začela maja letos, pa je sodišče v nadaljevanju presojalo, ali je bil začasni umik upravičen, in zdaj razsodilo, da je bil, je še poročala TV Slovenija.

Komentarjev 2
  • 1111 07:53 20.avgust 2013.

    ...kakšen zapor je to, če imaš dostop do spleta, svoj telefon...???? ...za take je otok, kjer je samo kamen...tuc...tuc...tuc...

  • Žurnalček 23:43 19.avgust 2013.

    Pičte Šiptarskega čefurja še z enim leto aresta , pa naj še naprej gobca , če se mu splaća-