Slovenija
21 ogledov

Prijatelj medijem grozi s tožbo

Srečko Prijatelj mora v zaporu ostati še tri leta. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Poslanec SNS Srečko Prijatelj grozi, da bo, če laži in žalitve, zapisane v medijih, ne bodo popravljene, vložil odškodninske tožbe.

Prijatelj je prepričan, da so ga zaprli, ker je kritik dela sedanje vlade, ker se ne more sprijazniti, da je aktivist LDS Igor Bavčar, ki je uničil celotno slovensko gospodarstvo, na prostosti, in ker se ne more sprijazniti s tem, da lahko notranja ministrica Katarina Kresal govori, da je pravici zadoščeno, obenem pa si dovoljuje črne gradnje na Primorskem in ščiti svojo mamo Frideriko Kresal.

Ta je po njegovih besedah domnevno oškodovala državni proračun za 300 tisoč evrov in je, čeprav obstaja ponovitvena nevarnost, še vedno na prostosti. "V priporu sem zaradi policijskega konstrukta," poudarja poslanec.

V medijih je bilo po njegovih besedah izrečenih ogromno laži in žaljivk zoper njega in njegovo družino. Kot poudarja, ni Albanec, ni prejemal nobenih provizij, ni bil oborožen pri prevzemu svojega denarja, niso ga uklenjenega pripeljali na sodišče, njegova žena pa ni šivilja. Namen tega pisanja je bil po njegovih besedah tudi diskreditirati SNS.

Medije, ki so namerno ali nenamerno zapisali ali izrekli laži, prosi, naj v skladu z novinarsko etiko te napake popravijo. Če pravici ne bo zadoščeno, bo vložil odškodninske tožbe, denar pa namenil izključno za pomoč slovenskim otrokom in za ta namen ustanovil tudi poseben sklad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.