Slovenija
24 ogledov

Prijatelj ni več poslanec

Srečko Prijatelj mora v zaporu ostati še tri leta. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
S 16 glasovi za in nobenim proti je mandatno-volilna komisija odvzela poslanski mandat Srečku Prijatelju, ki prestaja zaporno kazen. Prijatelj je včeraj svojim zdaj že nekdanjim kolegom poslal pismo.

Mandatno-volilna komisija je soglasno potrdila, da se Srečku Prijatelju odvzame poslanski mandat. Njegovo mesto bo tako zasedla Sara Viler.

Prijatelj: Moja usoda vas ne zanima
"Z velikim razočaranjem ugotavljam, da bo kljub moji jasni obrambi pred sodiščem, kateri ni bilo dovoljeno predložiti nobenih dokazov ali prič, obveljalo dejstvo, da bom brez možnosti obrambe, obsojen pravnomočno za dejanje, ki ga nisem storil," je zapisal Srečko Prijatelj. Prepričan je, da je zaprt, ker je opozarjal na nepravilnosti, v katere je "vpletena smetana slovenske politike". Kot svojo zadnjo možnost vidi vlogo za varstvo zakonitosti na vrhovnem sodišču. Pravico pa bo iskal tudi v tujini.

Prepričan sem, da prav nobenega izmed vas ne zanima moja usoda.
Srečko Prijatelj

Obregnil se je tudi ob primer celjskega sodnika Milka Škoberneta. V primeru Škoberneta se je namreč izkazalo, da je bil nezakonito priprt. Prijatelj meni, da je bil tudi sam priprt, preden je o tem odločal državni zbor, ki pa je "izrazil strinjanje s postopkom in me obsojal, še preden je sploh vedel, česa sem obtožen".

"Zaprt in obsojen sem na podlagi skrbno načrtovanega konstrukta," dodaja Prijatelj in opozarja na grožnje, ki naj bi jih še vedno prejemala tako njegova družina kot on sam. V zvezi s tem pristojni organi niso storili nič, poudarja Prijatelj, ki nad tem ni presenečen. "Živimo pač v državi, kjer se kriminal brati s policijo, tožilstvom in sodiščem ter vladno politiko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.