Slovenija
32 ogledov

Prijatelj predstavi svoj pogled

1/10
Žurnal24 main
Srečko Prijatelj, ki je bil obsojen na več kot pet let zapora, je preko žene javnosti posredoval pismo. V njem pojasnjuje svoj pogled na obsodbo. Že v sredo gre znova na sodišče.

Prijatelj, ki je bil pred dnevi obsojen na več kot pet let zapora, je preko žene javnosti posredoval pismo. Navajamo nekaj odlomkov: "Sojenje na sodišču v Kopru je potekalo zgolj formalno z jasno izdelanim scenarijem in je kot tako ena sama farsa. Vse skupaj me je spominjalo na povojni sodni proces, kakršnega smo vajeni iz gledanja filmov, na to sem tudi glasno opozarjal med sojenjem, ki se je odvijalo hitro in v zelo živčni atmosferi."

V pismu je ponovil, da je bila sodba dobesedni prepis obtožnice, ki jo je tožilka spisala na osnovi lažnih pričanj Marjana Mikuža. In dodal: "Nadalje izrek kazni ni podkrepljen s stvarnimi dokazi in temelji v večini le na pričanju g. Mikuža in njegovih družinskih članov ali zaposlenih v njegovih podjetjih, se pravi od njega odvisnih ljudi. Vse priče, ki so karkoli povedale v mojo korist četudi jih je predlagal "oškodovani" Mikuž so za sodišče, kakor tudi za tožilstvo izpovedale neresnico."

V sredo na sodišče zaradi Splošne plovbe
Poudarja, da sodba zanj še zdaleč ni dokončna ter da "pomeni v procesnem pravu tudi za strokovnjake pravni absurd, zame pa predstavlja konec pravne države." Vztraja, da je glavni vzrok za njegovo aretacijo primer Splošna plovba. V sredo bo sicer na koprskem sodišču nadaljevanje sojenja ravno v tem primeru. Spomnimo, direktor družbe Splošna plovba Egon Bandelj od Prijatelja zahteva 10 tisoč evrov, ker, tako Prijatelj, "sem pred dvema letoma smel dajati izjavo o njegovi vpletenosti v nezakonite posle."

Kako si Srečko Prijatelj razlaga kazen, ki ga je doletela in primer, zaradi katerega ga bo morda doletela še ena kazen, si lahko preberete v priloženem pismu. Objavljamo ga v celoti. V galeriji pa si lahko ogledate dogajanje med in po izreku sodbe.

Po sodbi: "Si sedaj zadovoljen, smrad?"
Kot je znano, je koprsko sodišče pred dnevi Srečku Prijatelju prisodilo pet let in dva meseca zapora, njegovi ženi Aleksandri pa šest mesecev pogojne zaporne kazni. Kazni ji ne bo treba prestajati, če v dveh letih po pravnomočnosti sodbe ne bo ponovila novega kaznivega dejanja. Njen soprog, ki je v zaporu od 13. marca, je po razglasitvi sodbe vpil: "To ni res. To je laž. Lažete, sodnica!" Novogoriškemu podjetniku Marjanu Mikužu pa je navrgel: "Ali si sedaj zadovoljen, smrad?'"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.