Slovenija
24 ogledov

Prijatelj: "Saj ni res, pa je"

Aleksandra Prijatelj Žurnal24 main
Srečko Prijatelj je iz zapora napisal novo pismo. Tokrat ministra Kresalovo in Zalarja sprašuje, zakaj je Marjan Mikuž še vedno na prostosti, on pa v zaporu.

"S strani policije je namreč ugotovljeno, da si je protipravno prilastil preko 2.000.000 evrov, zoper njegova podjetja in njega osebno pa potekajo številne tožbe. Številnim pravnim in fizičnim osebam in bankam Marjan Mikuž dolguje preko 6.500.000 evrov, nekatere sodbe so pravnomočne in vrsta ogoljufanih oseb s pravnomočno sodbo v roki je velika, prav tako pa je kar nekaj oseb, ki še čakajo na sojenje," piše v pismu ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal in pravosodnemu ministru Alešu Zalarju iz zapora Srečko Prijatelj.

Kot je znano, je Prijatelj pet let zapora dobil tudi zaradi izsiljevanja novogoriškega poslovneža Marjana Mikuža.

"Zakaj tako osebo, kot je Marjan Mikuž, vsak dan varuje policija? Zakaj pravosodni minister ne poskrbi za njegov učinkovit sodni pregon in sodni postopek?" zanima Prijatelja, ki dodaja: "Saj ni res, pa je."

Ministroma še sporoča: "Spoštovano ministrico in ministra javno sprašujem, ali je to normalno. Kdo plačuje te stroške varovanja in kolikšen je strošek varovanja za gospoda Mikuža do zdaj. Prosim za jasne odgovore in ne nekaj, kar bo zavito v meglo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.