Slovenija
17 ogledov

Prijatelj se pripora še ni rešil

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Koprsko sodišče je odločilo o zahtevi tožilstva in zaradi ponovitvene nevarnosti poslancu SNS Srečku Prijatelju podaljšalo pripor do 13. maja, so potrdili na omenjenem sodišču.

Prijatelj je osumljen kaznivega dejanja izsiljevanja in nedovoljene proizvodnje ter prometa z orožjem ali eksplozivi.

Prijatelja so kriminalisti prijeli 9. marca, ko je od novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža prejel več kot 300 tisoč evrov.

Šlo naj bi za sporne posle, povezane s prodajo zemljišča za logistični center Luke Koper, s čemer naj bi družbo oškodovali za 3,8 milijona evrov.

Pridržan v obsežni akciji
Prijatelja so policisti pridržali v okviru obsežne akcije, v kateri so bile pridržane še tri osebe. Po le nekajdnevni prostosti so ga nato 13. marca odpeljali v enomesečni pripor.

Po mnenju koprskih kriminalistov je Prijatelj poleg Mikuža in Potokarja poskušal izterjati denar tudi od lokalne televizije Vitel iz Dornberka oziroma njene direktorice.

Od direktorice Vitela naj bi zahteval 7500 evrov
Kot je povedala direktorica Vitela Dolores Žigon Klaut, naj bi šlo za znesek okrog 7500 evrov. Toliko naj bi znašala sponzorska sredstva, ki so jih različni sponzorji nakazali lokalni televiziji Vitel za pripravo Prijateljeve predvolilne kampanje leta 2008, Prijatelj pa je omenjeni znesek terjal od direktorice.

Koprsko okrožno tožilstvo je zaradi domnevnih izsiljevanj župana občine Divača Matije Potokarja že zahtevalo razširitev preiskave, dopolnili naj bi jo tudi s preiskavo, ki je stekla v povezavi z Luko Koper in njenimi nakupi zemljišč na Orleški gmajni blizu Sežane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.