Slovenija
31 ogledov

Prijatelj v zapor za slabih pet let?

sojenje, Sre%C4%8Dko Prijatelj, Matija Potokar Žurnal24 main
Tožilka za Srečka Prijatelja zahtevala enotno kazen štirih let in deset mesecev zaporne kazni.

Sodnica bo sodbo predvidoma izrekla v prihodnjih dneh.

Tožilka za Srečka Prijatelja zaradi izsiljevanja Marjana Mikuža zahteva dve leti in deset mesecev zapora, zaradi samovoljnosti štiri mesece in zaradi nedovoljene hrambe orožja leto in deset mesecev. Sodišču je predlagala, naj Prijatelju izreče enotno kazen štiri leta in deset mesecev.

Za Aleksandro Prijatelj pa tožilka zahteva sedem mesecev zaporne kazni. Hkrati je za Prijatelja predlagala podaljšanje pripora do polnomočnosti sodbe zaradi možnosti ponovitve dejanja.

Razum je zapustil um, vse kar je ostalo, je le še sum.
komentar Srečka Prijatelja na zahtevano kazen

Ne obžaluje prijave
Marjan Mikuž pravi, da ne obžaluje, da je prijavil Prijatelja in da mu ni preostalo nič drugega. Vedel je, kakšne so lahko posledice tega dejanja.
Po lastnih besedah se zaveda, da je s prijavo Prijatelja posredno prijavil tudi sebe in sebe obtožil kaznivega dejanja dajanja daril. Kot trdi, ga kazen za to ne briga, pripravljen je sprejeti vse posledice, želi si le še miru, pravice in zaščite za družino ter 50 tisoč evrov odškodnine, kolikor je izročil Prijatelju 6. marca v Solkanu.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.