Slovenija
15 ogledov

Prijatelji zbirajo sredstva za Andriano

Andriana na zdravljenju Žurnal24 main
Andriani s hudo obliko raka poskušajo pomagati v Kölnu.

Adriana se bori z rastočim rakavim tumorjem. Zdravniki v Ljubljani so obupali, zato sta s fantom našla kliniko v Kölnu imenovano Medical Center Cologne (MCC), kjer zdravijo raka s pomočjo imunsko podprte terapevtske metode z uporabo dendritskih celic. Njeni prijatelji potrebna sredstva za zdravljenje v višini 45.950 evrov zbirajo preko socialnih omrežij.

"To pišem za Andriano, ker v tem trenutku nima moči, da bi svojo zgodbo povedala sama. Vso energijo, ki je k sreči pri 29-ih letih vendarle ni malo, že več kot eno leto usmerja le v to, da bi preživela," piše prijateljica 29-letnice, ki se bori s hudo obliko raka na materničnem vratu. Bolezen so ji diagnosticirali januarja leta 2014. Po upanju, ki ga ji je prinesla operacija in obsevanje, se je rak ponovil v še hujši obliki. Nova operacija ne pride v poštev, zato so zdravniki v Sloveniji predlagali kemoterapijo z namenom zmanjšanja tumorja in odprave simptomov. "Za to vrsto raka pravijo, da ga ni mogoče odstraniti, ampak le 'udomačiti'," piše njena prijateljica. Novo upanje za raka, ki velja za neozdravljivega, so Adriani dali v Medicinskem Centru Cologne (MCC).

Za Andriano lahko donirate na TRR SI56 3300 0000 1303 865 odprt pri Hypo Alpe-Adria-Bank (BIC: HAAB SI 22), OBVEZEN JE SKLIC: SI00 466. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 11:57 24.april 2015.

    Prav bi bilo tako, da država sama napoti na zdravljenje v tujino, če doma ni ustreznega znanja in kapacitet. Tole pa je ena nepotrebna agonija ob agoniji. Sramota za zdravstveni sistem in + za predhodni komentar.

  • dd 11:12 24.april 2015.

    Sedaj ko bodo zdravniki dobili višje plače, bodo lahko zelo veliko prispevali. Sicer je prava sramota, da zdravniki rajši kot v svoje znanje investirajo v svoje denarnice.