Slovenija
15 ogledov

Prijateljice zaradi slabe vesti

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Kako pomembno je prijateljstvo za ženske, dokazuje zadnja britanska raziskava. Ženske bi se namreč prej odrekle svojemu partnerju kot pa prijateljicam.

Skupina sociologov iz Univerze v Manchestru je tako ugotovila, da imajo ženske ob končanju prijateljstva pogosto velike občutke krivde.

"Prijateljske vezi so tako močne, da je prijateljstvo zelo težko končati. Največji razlog za to je ogromen občutek slabe vesti in krivde," je dejala vodja raziskave Carol Smart.

Veliko dvomov pri posameznikih sproži tudi enostransko končanje prijateljstva. V študijo je bilo vključenih dvesto ljudi, tiste, ki so jih zapustili prijatelji ali prijateljice, pa so se zato počutili krive.

Ločena študija na isti univerzi pa je pokazala, da moška prijateljstva niso tako močna kot ženska. Moška se tako hitro končajo, ko eden izmed prijateljev na primer zamenja kraj službe, saj si zelo hitro najde nov krog prijateljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.