Slovenija
36 ogledov

Prijatelju obračajo hrbet

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Srečko Prijatelj ostaja brez zastopnikov. Potem ko sta mu njegova zagovornika zavrnila sodelovanje, ga ne želi zastopati niti odvetnik, ki ga je določilo sodišče.

 

Kriminalisti so Prijatelja prijeli 9. marca, ko je od novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža prejel 323.000 evrov.

Srečko Prijatelj, ki je v priporu že od 13. marca, je ostal brez sodelovanja svojih dveh odvetnikov. "Res je, Prijatelja ne zastopam več. Vložil sem ugovor zoper obtožbo in zahtevo po varstvu zakonitosti zoper podaljšanje pripora, potem pa sem odpovedal pooblastilo," nam je povedal odvetnik Dejan Markovič. Zakaj se je odločil za takšno potezo, ne želi govoriti, je pa potrdil, da je pooblastilo odpovedal tudi drugi Prijateljev odvetnik, Silvan Jakin.

 

Procedura veleva, da osumljencu, ki je v priporu, v takšnem primeru sodišče dodeli zagovornika po uradni dolžnosti. Po vrstnem redu je bil za Prijateljevo zastopanje na vrsti odvetnik Gregor Velkaverh. "Na sodišču sem zahteval izločitev glede njegovega zastopanja," nam je povedal ta koprski odvetnik. Na naše vprašanje, zakaj Prijatelja ne želi zastopati, je povedal, da v prvi vrsti zastopa stranke, s katerimi je Prijatelj v konfliktu, po drugi strani pa ga od tega odvrača tudi dejstvo, da ga je Prijatelj večkrat osebno žalil. O tem podrobneje ni želel govoriti.

Sodišče je nato Prijatelju dodelilo drugega zagovornika; katerega, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.