Slovenija
29 ogledov

Prijava zaradi piščancev

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Marko Jaklič. Kdo ga je prijavil zaradi pogina piščancev, na Vursu niso razkrili.

Ljubljana. Veterinarska uprava Republike Slovenije (Vurs) bo obravnavala pogin 16 piščancev na posestvu Marka Jakliča, direktorja Lekarne Ljubljana, v Selu nad Polhovim Gradcem; glede tega je namreč prejela prijavo. "V skladu z zakonom o inšpekcijskem nadzoru smo dolžni varovati tajnost vira prijave, zato vam tega ne morem sporočiti," pravi Matjaž Emeršič z Vursa.

Inšpektor še čaka

Dodaja, da jo bodo "glede na razpoložljive kadre obravnavali v skladu s prioritetami dela. Za zdaj gre za domnevo, ki jo moramo preveriti na terenu. Pri obravnavi prijav dajemo prednost tistim v zvezi z živimi in domnevno trpinčenimi živalmi." Vurs bo pri Jakliču preverjal sum mučenja živali, za kar je predvidena globa ali zaporna kazen do enega leta.

Spomnimo, da so piščanci poginili, ker so Jakliču na posestvu odklopili elektriko in s tem luči, pod katerimi so bili piščanci. Odklop elektrike je zahteval Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor (Irsop), ker je to pogoj za varno rušenje hiše, saj Jaklič črnogradnje do začetka decembra, ko mu je potekel rok, ni porušil sam.

Inšpektor bi moral zdaj opraviti kontrolni ogled na terenu in določiti dan prisilne izvršbe, a kdaj se bo to zgodilo, na Irsopu ne želijo napovedati. Pravijo le, da bo gradbeni inšpektor postopek vodil, kot to določajo zakon o splošnem upravnem postopku in drugi predpisi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.