Slovenija
29 ogledov

Prijavili 80 divjih odlagališč

Prostovoljci se bodo lahko v soboto zbrali na približno 2.500 zbirnih mestih po Žurnal24 main
Promet. Na direkciji za ceste opozarjajo na gnečo na dan čistilne akcije.

“Zanimanje za sodelovanje je vsak dan večje. Konec marca pa smo imeli tudi sestanek z društvi in predstavniki krajevnih skupnosti, ki so napolnili dvorano,” razlaga jeseniška koordinatorka akcije Očistimo Slovenijo Mirjam Resman. Po informacijah Resmanove je v občini Jesenice prijavljenih 80 divjih odlagališč.

Trenutno prijavljeni

Prostovoljci. Včeraj je bilo uradno prijavljenih 110.959 prostovoljcev, neuradno še nekaj tisoč več. Registriranih je bilo 11.094 odlagališč, 45 odstotkov jih vsebuje tudi nevarne odpadke, 55 odstotkov pa gradbene. V soboto se bo čistilo okoli sedem tisoč divjih odlagališč.

Ne vseh odpadkov
“Cilj prav gotovo v celoti ne bo dosežen v enem dnevu, že zato ne, ker se ne pobira vseh odpadkov, nekaterih odlagališč pa zaradi nevarnega terena ne morejo čistiti prostovoljci.

Vsekakor pa je bil dosežen zelo dober popis odlagališč, ki se bo še dopolnjeval, upam, da v smeri zmanjševanja. Prav ta popis bo zagotovo pripomogel k lažjemu vzdrževanju očiščenega stanja in tudi k sprotnemu vplivanju na pospravilo odpadkov,”
sklene koordinatorka.

“Opozarjamo, da bo na dan akcije na cestah velika gneča,” je opozorila Liljana Herga z Direkcije RS za ceste, ki opozarja na previdnost voznikov. Po ocenah sodelujočih bo na cestah v soboto okoli tisoč dodatnih tovornih vozil, večjo gnečo bodo povzročali tudi prostovoljci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.