Slovenija
28 ogledov

Prijavili Čeferina, ta vrača udarec

Po predlogu novele zakona o integriteti bo nad predavanji bedel Goran Klemenčič. Žurnal24 main
Protikorupcijska komisija na odvetniško zbornico vložila prijavo glede odvetniške pisarne Čeferin. Odvetnik Peter Čeferin pa zaradi odtekanja informacij iz komisije napovedal kazensko ovadbo.

Komisija za preprečevanje korupcije je na odvetniško zbornico 19. novembra vložila prijavo glede odvetniške pisarne Čeferin. Odvetnik Peter Čeferin pa je zaradi odtekanja informacij iz protikorupcijske komisije po poročanju pozareport.si napovedal vložitev kazenske ovadbe zoper neznanega storilca iz komisije.

Potrdili prijavo, Čeferin oster
Predsednik odvetniške zbornice in ljubljanski odvetnik Miha Kozinc je potrdil prejem prijave Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo je komisija na odvetniško zbornico vložila zoper odvetniško pisarno Čeferin. "Vendar, tako kot v ostalih tekočih zadevah, komentarja ne moremo podati," je za omenjeni portal sporočil Kozinc.

Precej ostro pa naj bi se po navedbah portala odzval Peter Čeferin, ki pravi, da bodo "glede na okoliščine odtekanja informacij iz Komisije za preprečevanje korupcije vložili kazensko ovadbo zoper neznanega storilca iz komisije".

''Kolizija interesov''
Komisija naj bi, še poroča portal, odvetniško pisarno Čeferin na odvetniško zbornico prijavila zaradi domnevne kršitve 5. člena zakona o odvetništvu in kršitve 43. člena odvetniškega kodeksa. Razlog naj bi bila kolizija interesov, saj naj bi kot odvetniki (skoraj) hkrati zastopali nekdanjo šefinjo kabineta premierja Simono Dimic, komisijo za preprečevanje korupcije in nekdanjega predsednika komisije Draga Kosa.

Glede napovedane kazenske ovadbe, ki naj bi jo vložil odvetnik Dimičeve Peter Čeferin, na komisiji pojasnjujejo, da njene morebitne vsebine ne poznajo in ne vedo, na kaj bi se lahko nanašala, zato je ne morejo komentirati, pa poroča STA. Ob tem zanikajo kakršno koli odtekanje zaupnih informacij, dejanje pa bi bilo po njihovi oceni lahko tudi posledica odvetniške taktike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.