Slovenija
47 ogledov

Prijavljeni trije kandidati

Vladimir Rukavina, še vedno vršilec dolžnosti generalnega direktorja Maribora 20 Žurnal24 main
Generalni direktor EPK. Neuradno: prijavljeni Rukavina, Teršar in Dobrila.

Na razpis za generalnega direktorja javnega zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt Evropska prestolnice kulture (EPK) 2012, so se prijavili trije kandidati. Neuradno smo izvedeli, naj bi bili to Vladimir Rukavina, dozdajšnji vršilec dolžnosti te funkcije, Igor Teršar, direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, in Peter Tomaž Dobrila, direktor direktorata za umetnost
na ministrstvu za kulturo.

Dobro poznam Maribor in njegov kulturni utrip. Prepričan sem, da lahko k izvedbi EPK veliko pripomorem.
Igor Teršar
Postopek
Na podlagi mnenja
. Generalnega direktorja imenuje ustanovitelj zavoda oziroma mariborski mestni svet, pri čemer mora prej pridobiti pozitivno mnenje sveta zavoda in programskega sveta zavoda Maribor 2012.

Znan do februarja?
Želimo si nekoga, ki se bo stoodstotno predal temu projektu. Da se končno začne resno delati, tako kot je treba. Časa namreč zmanjkuje. Le še leto nas loči do EPK,” je za Žurnal24 pojasnil Mitja Čander, programski direktor Maribora 2012.

Kot smo še izvedeli, naj bi se komisija za mandatna vprašanja in imenovanja s prijavljenimi sestala v začetku prihodnjega leta. Zaradi vseh dolgotrajnih postopkov pa novi direktor najverjetneje ne bo znan pred februarjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.