Slovenija
1990 ogledov

Prijavljenih 41 kršitev volilnega molka, večina je takih

Slovenija volitve Epa
Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji za volitve poslancev v DZ začel opolnoči, do 10. ure prejela 41 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka, je ministrstvo objavilo na svoji spletni strani.

Kot so pojasnili na ministrstvu, se večina klicev nanaša na elektronsko sporočilo, poslano na večje število naslovov.

Ob polnoči se je pred parlamentarnimi volitvami uradno zaključila volilna kampanja. Začel je veljati volilni molk, ki ga je treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla vsa volišča po državi. V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju.

Za kršitve volilnega molka so predvidene globe od 800 do 3000 evrov za organizatorja volilne kampanje, od 300 do 600 evrov za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje, od 250 do 500 evrov za pravno osebo ali samostojnega podjetnika ter od 150 do 250 evrov za posameznika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
 • mirror 12:12 23.april 2022.

  Lider stranke Svoboda ima cel kup afer, ki jih dominantni mediji še skrivajo. Zato ne voliti te stranke.

 • mirror 12:11 23.april 2022.

  Odločitev na volitvah za desne stranke pomeni napredek, višje plače , višje pokojnine, nižji davki in višji osebni standard. Odločitev za levo politiko pa pomeni nazadovanje, nižje plače, nižje pokojnine, višji davki in enaka revščina za vse, ker boste preživljali ...prikaži več cel kup nevladnih organizacij. Vendar to ni še vse. Zaradi višjih davkov na opravljeno delo, se nas bodo izognili vsi investitorji, ker ne bomo konkurenčni in bo situacijo še poslabšalo. Odločitev je vaša.

 • Avatar luckyss
  luckyss 11:27 23.april 2022.

  SDSs banda bo brcala do zadnjega diha in njihova nesramnost in vsiljivost bo še v volilnem molku prepričala marsikoga, da bo volil proti njim.......Kaj češ, so pač kreteni, to so dokazovali dve leti tudi s svojimi ministri, ki so kopija ...prikaži več likov iz kultnega stripa Alan Ford, če kdo pozna ;))