Slovenija
20 ogledov

Prijeli bombaša?

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Po neuradnih informacijah naj bi celjski kriminalisti vendarle izsledili bombaša iz Vegrada.

Po neuradnih informacijah naj bi celjski kriminalisti vendarle izsledili človeka, ki je 1. septembra okoli druge ure zjutraj na kljuko vhodnih vrat v poslovno stavbo velenjskega Vegrada obesil ročno bombo.

Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje, je za zdaj lahko potrdila le, da so enemu moškemu odvzeli prostost, vendar kriminalisti še vedno zbirajo obvestila, zato bo več znanega v prihodnjih dneh.

Kot so povedali v oddaji 24 ur, naj bi policija prijela 50-letnega Celjana, ki naj bi ga policija že obravnavala zaradi nasilnih dejanj. Kriminalisti so sprva podrobno pregledali njegovo stanovanje; hišna preiskava je trajala več kot deset ur. Kaj so kriminalisti našli, ni znano, so pa osumljenca pozno popoldne odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Še naprej ostaja odprto vprašanje, kdo je bil naročnik podtika bombe in ali bo osumljeni bombaš to pred sodiščem tudi povedal.

Zamaskiran prišel ponoči
Spomnimo, da je pri vhodnih vratih poslovne stavbe Vegrada v Velenju eden izmed zaposlenih na prvi šolski dan odkril bombo. Bombni tehniki so jo nato odstranili, tako nevarnosti za ljudi ni bilo.

Takrat smo v Žurnalu24 prvi poročali, da so storilca posnele varnostne kamere in da naj bi pri tem šlo za amaterja. "Storilec je prišel nekaj po 2. uri, si ogledal okolico in odšel, čez 15 minut pa se je vrnil zamaskiran in nastavil bombo," je takrat trdil naš neuradni vir.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.