Slovenija
29 ogledov

Prijeli preprodajalce ekstazija

Policisti prijeli trojico iz Kamnika, ki je preprodajala amfetamin, benzilpipera Žurnal24 main
Policisti prijeli trojico iz Kamnika, ki je preprodajala amfetamin, benzilpiperazin in kokain. Koliko so pri tem zaslužili, še ni znano.

"Sredi preteklega tedna so ljubljanski kriminalisti odvzeli prostost 27-, 28- in 29-letniku. Trojica iz Kamnika je osumljena storitve več kaznivih dejanj s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami," nam je sporočil Vinsko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Z zbiranjem obvestil in nadaljnjimi postopki so policisti ugotovili, da so se osumljenci v letu 2010 ukvarjali s preprodajo prepovedane droge amfetamin, benzilpiperazin in kokain.

"Osumljeni so skupaj prodali okoli 500 tablet ekstazija, okoli 60 gramov prepovedane droge amfetamin, okoli 10 gramov prepovedane droge benzilpiperazin in okoli 1,5 grama prepovedane droge kokain," poudari Stojnšek in doda, da so osumljeni prepovedano drogo amfetamin – ekstazi prodajali po ceni 2,50 evra za eno tabletko, 50 gramov prepovedane droge amfetamin po ceni 560 evrov in deset gramov prepovedane droge benzilpiperazin za tisoč evrov.

Vsi trije osumljeni so bili po prijetju privedeni k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 27-letnika odredil pripor, zoper 29-letnika hišni pripor, 28-letnika pa je po zaslišanju izpustil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.