Slovenija
44 ogledov

Prijeli roparja črpalke

Gorenjski policisti so letos obravnavali 25 podobnih primerov ropa. Slika je sim Žurnal24 main
Policisti so prijeli roparja bencinskega servisa v Tupaličah pri Kranju. 19-letni in deset let starejši Gorenjec odnesla okoli 700 evrov. Rop izvedla s samokresom za izstreljevanje raket.

Roparja, oba z območja Kranja, ki sta 18. decembra oropala bencinski servis v Tupaličah, so policisti prijeli pred tremi dnevi. Šlo naj bi za 19-letnega in 29-letnega Gorenjca brez kriminalne kartoteke, ki sta denar potrebovala za nakup prepovedanih drog. Policisti med preiskavo niso odkrili plena, so pa našli samokres, s katerim sta storilca izvedla oboroženi rop.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je 19-letnemu roparju s prevozom s kraja dejanja pomagal 29-letnik z osebnim avtomobilom znamke Alfa Romeo.
Zaradi prikrivanja dejanja so zoper njega policisti podali kazensko ovadbo,  zoper roparja pa ovadbo za oborožen rop.

Ropala s samokresom
Na podlagi odredbe, ki so jo pridobili pri preiskovalnem sodniku, so policisti pri 19-letniku opravili hišno preiskavo in odkrili samokres za izstreljevanje raket, ki je bil uporabljen pri ropu. Okrog 700 evrov, pridobljenih pri ropu, policisti niso odkrili, saj naj bi si ga po izsledkih preiskave storilca razdelila in uporabila za nakup prepovedane droge, je v sporočilu za javnost pojasnil Boštjan Lindav,  vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj.

Gorenjski policisti so letos obravnavali 25 podobnih primerov, od tega jih je bilo deset uspešno preiskanih. Preiskanost oboroženih ropov je tako okoli 40-odstotna in primerljiva s slovenskim povprečjem, je še dejal Lindav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.