Slovenija
13 ogledov

Prijeli sedem preprodajalcev

Po več mesecih so kriminalisti prijeli sedem preprodajalcev iz Maribora, Ljublja Žurnal24 main
Kriminalisti iz Maribora, Ljubljane in Kopra prijeli 7 članov hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s proizvodnjo in prodajo prepovedanih drog. 20-letnik organizator združbe. Grozi jim od 5 do 15 let zapora.

Člani hudodelske združbe, stari od 20 do 39 let, so prodajali in proizvajali prepovedane droge, nedovoljene snovi v športu in predhodne sestavine za izdelavo drog.

20-letnik organizator združbe
Trije so makedonski državljani. "Hudodelsko združbo oziroma mrežo preprodajalcev, ki so kazniva dejanja izvrševali na območju Maribora in Ljubljane, je organiziral 20-letni moški iz Ljubljane. Združba je od oktobra 2010 izvršila najmanj deset kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog," je sporočil tiskovni predstavnik s PU Maribor Bartolo Lampret.
 
Zasegli heroin, kokain in druge snovi
Policisti so opravili hišne preiskave na domovih osumljencev, v katerih so zasegli 500,29 g prepovedane droge heroin, 583 g prepovedane droge kokain, 1,22 g prepovedane droge psilocin ter več kilogramov snovi, ki so jo osumljeni uporabljali za mešanje s prepovedano drogo, s čimer so večali njeno količino (laktoza, paracetamol, kofein).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



V hišnih preiskavah so policisti zasegli tudi več predmetov, povezanih s kaznivimi dejanji s področja prepovedanih drog, in enemu osumljencu tudi pištolo. Člane združbe so kriminalisti 6. aprila letos s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanje odredil pripor.
 
Za pištolo leto, za drogo do 15 let zapora
Zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog so kriminalisti podali kazensko ovadbo skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala vrhovnega državnega tožilstva, zoper enega osumljenca pa tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Za prvo kaznivo dejanje je predviden zapor od pet do petnajst let, za orožje zapor do enega leta.

Moškim, ki so prebivali v Mariboru in Ljubljani oziroma njeni okolici, so prostost po večmesečnem zbiranju obvestil odvzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor, ki so sodelovali tudi s kriminalisti PU Ljubljana in PU Koper ter policisti več policijskih enot iz vse države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.