Slovenija
148 ogledov

Prijelo ga je, da bi igral

Jean je pri petnajstih pravi multiinstrumentalist, dva obvlada tudi Rene, najbol Žurnal24 main
Glasba. Najstnika aranžirata in snemata glasbo. Svetuje jima Gal Gjurin.

Naklo. Petnajstletni Jean in tri leta mlajši Rene Markič med vrstniki iz Naklega pri Kranju že nekaj let veljata za nadarjena mlada glasbenika. Vseeno je številne presenetilo, da ju je eden od najbolj kakovostnih slovenskih glasbenikov Gal Gjurin v reviji Pilot imenoval kar za svoja najmlajša sodelavca.

Rad bi bil glasbenik
“Gala sem spoznal pred tremi leti, ravno ko me je prijelo, da bi preigraval rock 'n' roll. Pravzaprav sva se spoznala spontano na morju. Debata je nanesla glasbo, in ker je ravno nekaj snemal, mi je pokazal, kako proces poteka,” se spomni Jean.

Z nekaj domišljije je doma usposobil računalniški mikrofon in posnel prve tone. “Najprej sem vse skupaj vzel bolj kot igro, potem pa me je vse bolj vleklo in sem se snemanja iz dneva v dan loteval resneje,” nadaljuje. Na spletni strani YouTube je mogoče slišati njegovo priredbo skladbe Kadar sva sama zasedbe Olivija, za katero je posnel več kot deset instrumentov, zraven pa še bratovo petje.

Kar prepeva
Rene je letos pel pri Slovenskem otroškem zboru, 19. septembra bo tekmoval na Brinjevki, festivalu otroške popevke, in sicer s skladbo Kralj neba, za katero je besedilo in glasbo napisal Gjurin. “Pojem že od malega; se niti ne spomnim, kaj me je pritegnilo, ampak kar pojem,” pove. V glasbeni šoli Kranj se uči igranja klavirja, lotil se je tudi saksofona.

Na odru z mentorjem
Gjurin jima pogosto svetuje in ju med svojimi koncerti večkrat povabi tudi na oder, kjer z njim zaigrata in zapojeta. Sodelovanje s slavnim glasbenikom si nedvomno štejeta v veliko čast.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.