Slovenija
36 ogledov

Priključujejo počasi

Tatjana Huntar Jerca Božič Kranjec
Širokopasovno. Omrežje težko čakajo, zatika se zaradi nevrnjenih pogodb.

Semič. Semičani že nestrpno pričakujejo priključitve v širokopasovno omrežje, ki ga v tej občini gradijo od junija 2009, a se marsikje zatika.

“Koordinacija med izvajalcem del, operaterjema in naročniki ne teče tako, kot bi si želeli. Ker tudi na občini večkrat posredujemo med njimi, da bi potek priključevanja pospešili, ugotavljamo, da se največkrat zatakne pri pogodbah, ki jih naročniki ne vrnejo,” je povedala Polona Kambič, županja Občine Semič.

Priključenih le 11

V občini imajo, kot pove Tatjana Hutar, odgovorna za projekt, približno 500 naročil za priključitev v omrežje. Za zdaj je, kot pojasnjuje, zgrajenih 120 priključkov, poteka pa tudi že drugi del izvedbe, to je montaža CPE-enot v objekte naročnikov, tako da je trenutno v omrežje priključenih 11 naročnikov.

“Zamude se dogajajo, ker naročniki niso vrnili obeh pogodb: za gradnjo priključka ali naročniške pogodbe, pa tudi zaradi velikega števila naročil, ki zahteva veliko obveščanja med operaterjema in upravljalcem,” pravi Hutarjeva. Vsaj gradnja naj bi bila, kot dodaja, končana še pred to zimo, priključevanje pa bo lahko potekalo tudi pozneje.

Za zdaj edini v Beli krajini

Semiška je edina občina v Beli krajini in tudi na celotnem območju Pokolpja, ki bo dobila širokopasovno omrežje, za katero so pred tremi leti uspešno kandidirali na razpisu Evropskega sklada za regionalni razvoj. Na letošnjem razpisu so bile druge občine Pokolpja, ki so kandidirale skupaj, neuspešne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.