Slovenija
10 ogledov

Priklopljeni bomo na računalnike

Konferenca
1/20
Saša Despot
"To ni fikcija, čez nekaj let bomo priklopljeni na računalnike. Upravljali jih bomo z možgani in z v telo vgrajenimi čipi," pravi Roland Divos, direktor podjetja Digital media in oče interaktivnih agencij v Avstriji.

Bill Gates je leta 1995 rekel, da je internet le prehodna stvar, izjavo je sicer čez nekaj let preklical, zato bodimo odprti do prihodnosti, ki nas prehiteva, dodaja Divos.

Žurnal in agencija Interactive, ki sta v lasti graške Styrie, sta gostila gospodarsko srečanje predstavništva avstrijske gospodarske zbornice v Sloveniji na temo prihodnosti interneta in elektronskih medijev.

V Sloveniji vsak drugi uporablja Facebook, v Avstriji denimo 44 odstotkov prebivalcev. Slovenci praktično pokupimo največ pametnih telefonov na prebivalca v Evropi. "Internet, ki smo ga včasih le gledali, je prešel v fazo povezljivosti, zdaj smo v obdobju interaktivnosti, ki nam bo prinesla google očala z navigacijo, fotoaparatom za našimi ušesi. Na evropski trg naj bi prišle čez leto in pol. Povezljivost interneta in fizičnih objektov. Daleč ni niti telepatija," pravi Divos. Številna podjetja razvijajo različne koncepte, ki bi lahko močno izboljšali življenje ljudi s telesnimi okvarami. Spregledali bodo tudi slepi, dodaja Divos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.