Slovenija
6 ogledov

Priljubljenost Twitterja narašča

Twitter uporablja okrog 45 milijonov ljudi po vsem svetu. Žurnal24 main
Twitter ima že več kot 100 milijonov mesečnih aktivnih uporabnikov, pri čemer uporabniki vse več storitev uporabljajo prek mobilnih naprav.

Število aktivnih uporabnikov (ki se vsaj enkrat na mesec prijavijo v storitev) se je od začetka leta povečalo kar za 82 odstotkov. Število uporabnikov, ki storitev uporabljajo prek mobilnih naprav, pa se je vsako četrtletje v zadnjem letu povečalo za 40 odstotkov.

Mesečno sicer Twitter zabeleži skupno že kar 400 milijonov obiskovalcev (številni niso registrirani uporabniki), medtem ko jih je na začetku leta 250 milijonov. Število objavljenih sporočil je glede na začetek leta zraslo za 110 odstotkov in zdaj dnevno znaša 230 milijonov.

Uporabnikov, ki se v storitev prijavijo vsak dan, je okrog 50 milijonov.

Podjetje je medtem pri skladih tveganega kapitala in drugih vlagateljih zbralo za 400 milijonov dolarjev sredstev, lani pa so začeli prikazovati tudi oglase - omejili so jih na promovirane tvite podjetij, za katere so se uporabniki odločili, da jim bodo sledili. V prihodnosti bodo postopno začeli videvati tudi oglase podjetij, ki jim ne sledijo.

Komentarjev 1