Slovenija
44 ogledov

Priložnost za zaslužek

Veljavnost izkaznice lokalnega vodnika je tri leta, če imetnik medtem opravi vsa Žurnal24 main
Tečaj. Za lokalne turistične vodnike bo letos nadgrajen z novimi predavatelji.
Vodite lahko vsako skupino ali posameznika, ki to želi.
Lea Šuligoj, TZP

"Lokalne turistične vodnike lahko angažira praktično kdorkoli. Po opravljenem izpitu vas vpišemo v register, in ko prejmemo povpraševanje, z vami stopimo v stik oziroma vaše kontaktne podatke posredujemo zainteresiranim. Seveda pa si lahko dodatno delo in s tem dodatni zaslužek zagotovite tudi sami, na primer prek turističnih agencij," pove Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož (TZP), ki od četrtka, 7. aprila, od nedelje, 10. aprila, organizira strokovni seminar za lokalne turistične vodnike. Tako lahko pridobijo licenco lokalnega turističnega vodnika na območju obalnih občin Koper, Izola in Piran ter se vpišejo v register turističnih vodnikov slovenske Istre.

Izkušnje enakovredne izpitu
Če posameznik že opravlja dejavnost lokalnega turističnega vodnika, se mora le vpisati v register turističnih vodnikov slovenske Istre, to pa lahko stori tako, da priloži dokazila o vsaj triletnih izkušnjah ter se udeleži tečaja brez opravljanja praktičnega dela in preizkusa znanja.

Kotizacija za udeležence je 170 evrov, prijavite se lahko do ponedeljka, 4. aprila, več informacij pa dobite na številki 05/674 82 60 ali elektronskem naslovu info@portoroz.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.